Laucher en apps menu

chromebook apps launcher uitgeklapt 

 

Je kunt het apps menu openen door linksonder op het ‘Launcher icoon te klikken of door de te drukken op de zoekknop.

chromebook apps launcher

Als je het Apps menu start zie je niet meteen het volledige menu. Je ziet een zoekveld en daaronder de recent gebruikte apps. Om alle beschikbare apps te zien klik je op het pijltje naar boven.

chromebook apps launcher menu

Gebruik van je zoekveld?

  • Starten van apps die je hebt geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store of Google Play Store: Typ (een deel van) de naam van de app in die je wilt starten. Klik op het app-icoontje om de app te starten of klik met twee vingers (= rechtermuisknop) op het app-icoon om een menu te krijgen met meer opties. Je kunt nu bijvoorbeeld kiezen voor de optie “Vastzetten op plank” (is de balk onderin) zodat je de app in het vervolg direct vanuit de plank kunt starten.

  • Zoeken op het internet: je hoeft geen nieuwe tab te openen in je browser, je kunt direct vanuit het zoekveld zoeken. Zodra je wat hebt ingetypt en op enter drukt wordt er een venster geopend met je zoekresultaten.

  • Je kunt eenvoudige rekenopdrachten uitvoeren of conversies. Type maar eens 4x4= en kijk wat er gebeurt (geen Enter). Als je ook op Enter drukt verschijnt er een rekenmachine in Google. Of probeer: 30 euro = dollars.

  • Zoek en installeer apps en extensies. Zoekresultaten tonen ook verwante apps en extensies van de Chrome Web Store. Klik om de app of extensie om deze te installeren. Als je Chromebook geschikt is voor de Google Play Store krijg je ook die resultaten te zien

 

Copyright © 2024 Stichting Floreant - Christelijk Primair Onderwijs Vechtdal.
Alle rechten voorbehouden. Ontwerp Jeroen Westera